Media

zaterdag 9 maart 2019

‘Stokkem = Muziek’

In Stokkem staat op de Rechtestraat het kunstwerk ‘Stokkem = Muziek’. Dit kunstwerk verwijst naar de rijke muziektraditie van Stokkem. Stokkem telt namelijk drie bloeiende muziekverenigingen zijnde de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia Stokkem, de K.S.H. St.-Elisabeth en de Stokkemer Stadsmuzikanten. In Stokkem zijn ze beter gekend als de “Boch”, de “Slaai” en de “Boeren”.

De drie Stokkemse muziekverenigingen hadden nog nooit samen een concertavond verzorgd. De besturen van de verenigingen vonden dat hierin verandering moest gebracht worden. Na verschillende overlegmomenten was het project ‘Stokkem = Muziek’ geboren. De intentie was om de Stokkemenaren en muziekliefhebbers een ontspannende muziekavond te laten beleven.

Met de nodige publiciteit werd ‘Stokkem = Muziek’ op zaterdag 9 maart 2019 in zaal Nieuwenborgh aangekondigd.

Het talrijke publiek werd in het Stokkems dialect verwelkomd door de gastheer en presentator, Jean Kenzeler.

De Koninklijke Harmonie St.-Cecilia Stokkem

mocht na een korte inleiding de spits afbijten. De Koninklijke Harmonie St.-Cecilia Stokkem werd gesticht in 1845 en heeft een bijna 175-jarig palmares op haar naam staan. De dirigent, Jos Verjans, had een aangenaam programma opgesteld. Onder zijn deskundige leiding brachten de muzikanten een prachtig vertolking van o.a. ‘They’re Off’, Czardas, ‘Prelude und Mazurka’ uit Coppelia, ‘Por Una Cabeza’ en ‘Danzon Nr. 2’. Het optreden werd swingend afgesloten met ‘Sing Sing Sing’.

De muzikanten en dirigent werden daarna getrakteerd op een daverend applaus.

Na een korte pauze was het de beurt aan de Stokkemer Stadsmuzikanten. De presentator vertelde eerst nog enkele belangrijke feiten en anekdotes uit de geschiedenis van de blaaskapel.

De Stokkemer Stadsmuzikanten staan bijna 40 jaar onder de deskundige leiding van René Bocken. Een mooi programma van Moravische en Böhmische muziek passeerde de revue. Bij menige polka konden de solisten van de blaaskapel zich van hun beste kant tonen.

Het optreden werd door de aanwezigen geapprecieerd hetgeen beloond werd met een groot applaus.

Het slotoptreden was voor

de Koninklijke Stockheimer Harmonie St.Elisabeth.

Deze harmonie werd in 1899 boven het doopvont gehouden en viert dit jaar haar 120-jarig bestaan. Onder leiding van Toon Rutten brachten ze een prachtig optreden waarbij de mooie werken zoals ‘Entry march of the boyards’, ‘Conzensus’, ‘Vesuvius’ en ‘El camino real de revue’ passeerden.

De unieke muziekavond werd afgesloten met het mooie Sinatra in concert. Daarna werd de de Koninklijke Stockheimer Harmonie St.Elisabeth overladen met een lovend applaus.

De onvergetelijke muzikale avond werd afgesloten met de nodige dankwoorden en felicitaties voor de dirigenten, de muzikanten, de besturen en alle medewerkers.

Stokkem heeft op zaterdag 9 maart 2019 weer terug een stukje muziekgeschiedenis geschreven. De aanwezigen waren lovend over dit prachtige initiatief en hopen op een vervolg.

Tekst: Jean-Marie Bisschops

———————————————————————————

Els en Harmonie St.-Elisabeth vullen Nieuwenborgh

 
STOKKEM – Een uur en veertig minuten rijden kost het haar om in het verre Stokkem aan de rand van België te geraken…. maar het was de moeite!! Els de Schepper bracht een act van meer dan uur voor een volle zaal, opgesmukt met zes door haar gezongen liedjes onder begeleiding van de Koninklijke Stockheimer Harmonie St.Elisabeth. Zaal Nieuwenborgh was sfeervol verlicht en ingericht met tientallen tafetjes en honderden stoelen.

Het concert ging van start met een uitnodigend programma, gespeeld door het 50-koppige orkest. Filmmuziek uit ‘Belle en het Beest’, ‘The Pirates of the Caribbean’ en ‘Dances with Wolves’ vulden met een herkenbare toets het concertwerk Persis en een pittige militaire mars aan. Na de humoristische afsluiter Castaldo Nova was het tijd voor bitterballen, frisdrank, bier en wijn. Door een ongelukkige nog niet nader onderzochte scheur in de broek van één van onze trompettisten, hebben we vijf minuutjes langer moeten wachten vooraleer we Els het podium konden laten betreden, maar dat was iedereen direct vergeten.

De bekendste comédienne van Vlaanderen stapte het podium op, en zoog alle positieve aandacht in een mum van tijd op zich: het was een heerlijke ontspanning. Na twee bisnummers, ‘Kom uit de Kast’ en ‘Non, je ne regrette rien’, was de avond nog niet op zijn einde. De mensen bleven nog een beetje zitten en nagenieten met een natje en een hapje. De Koninklijke Harmonie St.Elisabeth kijkt met trots en genoegen terug op dit absolute succes!

Toon Rutten –  HBVL 25-04-2018

————————————————————————————-

Tekst in het tijdschrift

“DE BAKEMAN”  NR 151

Weer een kampioen!

De eer aan… Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth.

Kan een harmonie zich een mooiere dag voorstellen? Een dag waarop ze zich verheft zich tot het groepje van elite, en dit tijdens een wedstrijd waarin men zich moet meten met de beste maatschappijen van Vlaanderen.Kampioen spelen in een hogere (betere) categorie en dat een etmaal na het feest van haar patroonheilige Sint-Elisabeth (17 november) is geen alledaagse gebeurtenis. Deze stunt klaarde de Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth op zondag 19 november 2017.Slechts vijf maatschappijen (harmonieën en fanfares) hadden de moed (of durfden het aan) om muzikaal met elkaar in de clinch te gaan. Geen overweldigend aantal, maar wel verenigingen die het goed voor hebben met de blaasmuziek en zelf hogerop willen.De competitiedrang was voelbaar. Niemand wilde voor de andere onderdoen, vandaar de drukte in de concertzaal van het Lemmensinstituut van Leuven.De deelnemende korpsen werden door een driekoppige jury beoordeeld:

  • Raf De Keninck (Duffel):

Klarinettist, promoot de hedendaagse Vlaamse muziek. In zijn composities tast hij de grenzen van beeld, concept en geluid af. Hij is dirigent van meerdere amateurverenigingen.

  • Lieven Maertens ( Kortrijk):

Trombonist en startte zijn carrière bij de Kortrijkse Brass Band, waarvan hij in 1983 de leiding nam. Hij speelde o.a. als trombonist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine om nadien het dirigentstokje te hanteren in Menen, Kruishoutem, Wervik.

  • Alex Steurs (Mol):

Saxofonist. Docent aan de Gemeentelijke Academie van Mol. Speelde bij het VRO-orkest, het Symfonisch Orkest van de Vlaamse Opera, het Symfonisch Orkest van Vlaanderen. Hij is dirigent van het Harmonieorkest van Mol, Rauw.

De Koninklijke Harmonie Sint-Elisabeth van Stokkem stond geprogrammeerd om 15 uur. De 45 Maaslanders wachtten ‘uiterlijk’ erg rustig, maar ‘inwendig’ zeer gespannen op het teken van de juryvoorzitter.Toen dirigent Toon Rutten het ‘stokje’ ophief, gleden de stress en zenuwachtigheid weg zoals het water van het vederpak van watervogels. In de zaal heerste ongewone stilte en aandacht.Een kort, maar aangenaam te beluisteren, inspeelwerk ‘A Glorious Summer Day’ (Satochi Yagisawa) testte klanksterkte en toonzuiverheid. De gelegenheid om de ‘zelfzekerheid’ bij de uitvoerders te bevestigen.De muzikanten uit Stokkem waren overtuigend. Hier was een betere harmonie aan het werk. De enkele toehoorders die over de schouders van de juryleden konden gluren stelden vast dat de heren weinig aantekenden, maar geamuseerd genoten van de uitvoering.Dirigent en muzikanten hebben de laatste weken titanenwerk verricht; er werd geschaafd aan bepaalde passages en vaak tot vervelens toe herhaald en gecorrigeerd. De twee wedstrijdwerken: Subterra (Daniel Weinberger) en Der Magnetberg (Mario Bürki) bevestigden de suprematie van de Sint-Elisabethvertolkers.In de, tot proppens toe volgelopen, zaal hing een onbeschrijflijke spanning toen de proclamatie zich aankondigde. De prestatie van Sint-Elisabeth Stokkem werd gehonoreerd met de hoogste score van het tornooi.Primus in de afdeling uitmuntendheid met 91,33% , eerste plaats, plus Al-winner. Het hoogste aantal punten van alle deelnemers.De maandenlange spanning barstte los toen de uitslag bekendgemaakt werd. Een golf van felicitaties: schouderklopjes, handjes schudden, knuffels, kusjes en vreugdetranen, rolde door de zaal.

Sturm der Musik.

De prestatie van Sint-Elisabeth Stokkem heeft de mythe van ‘alleen grote harmonieën of fanfares kunnen overleven en goede muziek voortbrengen’ doorprikt. Dat de klassieke korpsen afgedaan hebben, zoals men ons de laatste decennia op het hart drukt, is voorbarig.Bij gebrek aan muzikanten zijn inderdaad verenigingen verdwenen of werden gefusioneerd. Alleen megakorpsen, waar alle registers met beroepsmusici aangevuld werden, domineerden de wedstrijden en zouden de toekomst kleuren.In Leuven werd bevestigd dat onze dorpsharmonies/fanfares nog reden van bestaan hebben. In deze optiek kan men zich sterken nu de Koninklijke Stockheimer Sint-Elisabethharmonie tot het eliteclubje is kunnen doorstoten.

Finalewedstrijd 2017, afdeling uitmuntendheid.

Open categorie: Brassband Haspengouw: 83,83%; Stringando Boutersem: 84,67%

Fanfare: Hagelands Fanfareorkest: 88%

Harmonie : Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth: 91,33%;

Koninklijke Harmonie ‘Kunst Adelt’ Zele-Heikant: 90,33%.

Aan bestuur, dirigent en muzikanten zeggen we ‘proficiat’.

Jean-Pierre Yzermans – Kunstkring Arnold Sauwen Stokkem

————————————————————————————- 

Harmonie Sint-Elisabeth

nationaal kampioen

in afdeling Uitmuntendheid

 
Maandenlang werd er gezwoegd en gezweet en op zondag 19 november was het moment eindelijk aangebroken. De Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth nam deel aan de Finalewedstrijd voor Orkesten van Vlamo in Leuven. Dirigent Toon Rutten had de wedstrijd samen met zijn orkest perfect voorbereid en ging dan ook met een prachtresultaat naar huis. Met een score van 91,33% behaalde de ‘Slaaj’ niet enkel de hoogste score van alle orkesten, de harmonie mag zich ook nationaal kampioen noemen in de afdeling uitmuntendheid.
 

De voorbereidingen voor deze wedstrijd begonnen bij de Koninlijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth al enkele maanden geleden. Dirigent Toon Rutten streefde naar perfectie en het orkest is hem hierin gevolgd. Met complimentjes, maar ook op tijd en stond een goede schop onder de kont, heeft Toon Rutten het beste uit elke muzikant gehaald. Er werd hard gerepeteerd en het resultaat mocht er dan ook zijn.
De dag van de wedstrijd vertrok een bus vol muzikanten en supporters naar Leuven. Er was gezonde spanning, maar de sfeer zat er vanaf minuut 1 al in. Na het inspelen stond iedereen op scherp. Als eerste werd het inspeelwerk, ‘A glorious summerday’ gespeeld. De warme klanken van deze koraal vulden meteen de hele zaal. Daarna werden twee wedstrijdwerken gebracht. Het eerste wedstrijdwerk ‘Sub terra’, over een mijnwerker die een ongeval krijgt, werd door de jury geprezen voor de geweldige sfeer en de prachtige klanken. Het tweede werk ‘Der Magnetberg’, een verhaal uit 1001 nacht, kon de jury eveneens bekoren. Wederom werd de fantastische sound van het orkest geprezen.
Na het concert viel alle spanning weg bij dirigent en muzikanten. Ze hadden immers het beste van zichzelf gegeven. Toen deze prestatie ook door de jury bekroond werd met een knap resultaat, ging het dak eraf. De ‘Slaaj’ behaalde de hoogste score van alle orkesten en is kampioen in de afdeling Uitmuntendheid. De hele zaal stond op zijn kop. Muzikanten en supporters vlogen elkaar in de armen en de grote held was natuurlijk dirigent Toon Rutten. Hij leverde fantastisch werk met een groep muzikanten waarvan de helft jonger is dan 30 jaar. De jury prees dan ook de topprestatie van deze jonge groep en zag nog een enorm groeipotentieel in dit orkest.
Voorzitter Guy Voorjans mocht onder een daverend applaus de prijs in ontvangst nemen. Hij stond terecht te glunderen op het podium. Na deze prijsuitreiking was het hoog tijd voor een feestje … en dat begon al op de bus terug naar huis. Daarna werd nog verder gefeest in de harmoniezaal.
De ‘Slaaj’ heeft zich weer duidelijk op de muzikale kaart gezet. Er werd weer muzikale geschiedenis geschreven in Stokkem.

Hanne Gimbrère HBVL 21-11-2017

————————————————————————————-

Concert ‘Groots als mineur’ en klarinetworkshop zijn groot success

STOKKEM – Zaterdagavond 13 mei liep de Sint-Elisabethzaal in Stokkem vol voor weer een groots concert. ‘Groots als mineur’ had immers veel in petto voor de luisteraars. Het concert stond niet alleen in het teken van de ‘mineurs’, de mijnwerkers, maar ook in het teken van de mineure klanken. Als kers op de taart was er dan nog solist klarinettist Bart Watté die iedereen wist te bekoren met zijn fantastische solo’s. Enkele klarinettisten hadden het geluk overdag een workshop bij hem te volgen en zo heel wat bij te leren van deze topper.

In de namiddag konden de klarinettisten al kennismaken met solist klarinettist Bart Watté tijdens een workshop in samenwerking met Vlamo Limburg. Hij gaf de klarinettisten allerhande tips. Ze leerden samen spelen, hoe ze een betere klank produceren en mochten zelfs hun solo’s onder zijn deskundige begeleiding oefenen. Bovendien konden ze een aantal instrumenten van Henri Selmer uittesten en kregen ze een gedetailleerde uitleg van een vertegenwoordiger. Na afloop waren alle deelnemers het erover eens: dit was een unieke ervaring waarbij ze enorm veel hadden bijgeleerd.

Het hoogtepunt van de dag moest dan nog komen. ’s Avonds trad de Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth nog op samen met Bart Watté.

De avond stond in het teken van de herdenking van de sluiting van de mijnen 30 jaar geleden. Dat was ook te zien aan de decoratie in de zaal die helemaal in dit thema paste. Dankzij enkele sponsors zoals de stad Dilsen-Stokkem, Kompel bier en Lotto kon de hele avond mooi worden uitgewerkt.

Elk muziekwerk was ook minutieus gekozen passend bij het thema. ‘Sub terra’, wat letterlijk onder de grond betekent en ‘Heigh Ho’, over de kabouters van Sneeuwwitje in de mijn, passeerden zo de revue. Samen met de solist werden nog enkel prachtige werken gespeeld zoals ‘Adios Nonino’, ‘ Viktor’s Tale’, ‘Schindler’s list’ en ‘Czardas’. De monden van de toehoorders vielen open van verbazing toen ze de virtuoze klanken op klarinet hoorden. Ook de bijhorende beelden die getoond werden, waren adembenemend.

De harmonie o.l.v. Toon Rutten was weer in topvorm en zette een puike prestatie neer. Op het einde van de avond ging iedereen, na lang en gezellig nababbelen, met een goed gevoel naar huis. Ook dit jaar was het jaarlijkse themaconcert weer een voltreffer op vele vlakken.

  ——————————————————

Tekst in het tijdschrift

‘De Bakeman’ 

Kunstkring Arnold Sauwen

  ——————————————————

De Koninklijke Stockheimer

Harmonie Sint-Elisabeth

kampioen in de afdeling uitmuntendheid-harmonie

 2a

 
DILSEN-STOKKEM – De Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth schreef op zaterdag 15 oktober 2016 geschiedenis. Voor het eerst in meer dan 25 jaar deed de harmonie nog eens mee aan een wedstrijd … en hoe! De ‘Slaai’ werd kampioen in de afdeling uitmuntendheid – harmonie en 7de in de algemene klassering van het Vlamo provinciaal kampioenschap met 88%.

De zenuwen bij de muzikanten van de Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth stonden strakgespannen. 15 oktober was hun D-day, hier hadden ze maanden voor geoefend. Iedereen wilde dan ook laten zien wat de harmonie in haar mars had. Dirigent Toon Rutten nam zoals steeds het voortouw. Hij zorgde voor rust en focus. Onder zijn leiding werd er dan ook een glansprestatie neergezet. Het plichtwerk ‘1834 Machera Impressions’ van Jan Van der Roost kon de jury duidelijk bekoren en ook het keuzewerk ‘Pilatus: Mountain of dragons’ van de hand van Steven Reineke viel in de smaak. De meegereisde supporters zagen dat het goed was. Toch was het nog een dag in spanning wachten op de uitslag.

naamloos-1

Tijdens de proclamatie werd de harmonie aangemoedigd door eigen supporters en de muzikanten van de bevriende harmonie uit Rotem. Een luid gejuich weerklonk uit de zaal toen de punten werden afgeroepen. 88%, kampioen in de afdeling uitmuntendheid-harmonie en een 7e plaats in het algemeen klassement, beter kon haast niet. Zeker als je weet dat de gemiddelde leeftijd van deze groep 36 jaar is met maar liefst 14 leden jonger dan 20 jaar. De jeugd zorgt dus voor een frisse wind bij de Koninklijke Stockheimer Harmonie. De grootste eer voor deze glansprestatie gaat echter naar Toon Rutten, de muzikale maestro. Sinds hij 4 jaar geleden dirigent werd bij de ‘Slaai’, steeg het niveau zienderogen. Hij heeft dan ook al heel wat tijd en energie gestoken in deze vereniging. Dat werd nu beloond met een knap resultaat op deze provinciale wedstrijd. Als kers op de taart werd de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Rotem nog mooi 2e met 92%. Dilsen-Stokkem kan dus zeer fier zijn op deze 2 verenigingen die puike prestaties neerzetten.

 ——————————————————

Uitverkochte zaal ‘Te Beth of niet Te Beth’

 
Te Beth of niet te beth webs
 
Op zaterdag 28 mei 2016 liep de Sint-Elisabethzaal, voor één keer omgetoverd in de Sint-Elisabethbasiliek, vol voor het concert
‘Te Beth of niet Te Beth’. Meer dan 200 nieuwsgierige luisteraars zorgden voor een volle zaal. Iedereen was dan ook benieuwd naar het optreden van de Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth samen met sopraan Kelly Poukens.
 
 

De Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth onder leiding van Toon Rutten opende de avond met enkele concertwerken. Elk stuk paste perfect in het thema ‘te beth of niet te beth’, dat enerzijds verwijst naar de patroonheilige van de harmonie, en anderzijds naar alles wat met ‘bed’, ‘beth’, ‘gebed’, ‘bad’ … te maken heeft. Het thema vonden de toeschouwers ook terug in het decor. De zaal leek wel een echte basiliek met bijpassende Sint-Elisabethbeelden. Na de opening met enkele zwaardere werken, waaronder het wedstrijdstuk dat de harmonie inoefent voor het provinciaal kampioenschap in oktober, volgden enkele werken met sopraan Kelly Poukens.

5ce88b91-e429-4a4c-a412-ff0c01ef9183_13245394_1067219446700008_1834970442285388024_n

Zij deed de zaal verstomd staan met haar zangtalent. Ze bracht verschillende werken zoals ‘Somewhere’, ‘The Phantom of the Opera’ en ‘Ave Maria’ samen met de harmonie. Telkens weer stond het publiek versteld van haar hemelse klanken. Meerdere staande ovaties voor haar, maar ook voor de muzikanten van de harmonie, waren dan ook meer dan verdiend aan het einde van de avond. Het publiek was laaiend enthousiast en ook na het concert werd er nog lange tijd nagepraat over de topprestaties van muzikanten, dirigent en solist. Een uitverkochte zaal, goede muziek en een klok van een stem zorgden zo samen voor een geweldige avond die niet snel vergeten zal worden.

———————————————————————————

concert okt 2015 c

 
 
Op zaterdagavond 17 oktober 2015
liep de Sint-Elisabethzaal in Stokkem vol voor het concert
‘Mezieëk tösje Maas en Ôter’. Drie muziekverenigingen die zich tussen Maas en Oeter bevinden, gaven dan ook het beste van zichzelf. De Koninklijke Fanfare Sint-Dionysius Opoeteren, de Harmonie Sint-Augustinus Geleen en de Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth zorgden samen voor een gevarieerd programma en een mooie, muzikale avond.
 
DSC_0012

De Koninklijke Fanfare Sint-Dionysius Opoeteren mocht de muzikale avond voor een volle zaal openen. Onder de kundige leiding van dirigent Michel Vanderhoven liet de fanfare het beste van zichzelf horen met mooie muziekstukken en steengoede solisten

.DSC_0022

Hierna volgde de Harmonie Sint-Augustinus Geleen onder leiding van Wout Claessens. Ook zij zorgden voor muzikale hoogtepunten en zeer aangename muziek.

DSC_0031

Ten slotte mocht de Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth dit concert in eigen zaal afsluiten. Dirigent Toon Rutten en de muzikanten lieten de toehoorders enkele werken horen waarmee ze veel lof oogsten bij de jury op het studieconcert in Neeroeteren.

DSC_0052

DSC_0010

DSC_0054

Na het concert werd er nog lang nagenoten en gezellig verbroederd. Een avond die zeker voor herhaling vatbaar is.

 

———————————————————————————–

Stokkem smokkelmarkt 3 augustus 2015

K.S.H. St.-Elisabeth stelt 3 nieuwe muzikanten voor

DILSEN-STOKKEM – Live-muziek weerklinkt onder een stralende zon in Stokkem.

 

Smokkelmarkt2015_3

Afgelopen zondag stonden 2 optredens gepland op de smokkelmarkt van Stokkem.

Hierdoor kon men al vanaf 9.45 uur genieten van de muziek van de Koninklijke Stockheimer Harmonie St.-Elisabeth

Onder een stralende zon stelde de harmonie haar 3 nieuwe muzikanten

Smokkelmarkt2015_1

(Nina Sleven, Ayco Rabijns en Peter Van Goethem) voor aan de luisteraars en speelde ze een gevarieerd programma.

Smokkelmarkt2015_2

Smokkelmarkt2015_4

Op 16 augustus 2015 vanaf 10.30 uur kan u onze harmonie komen steunen door te komen smikkelen van een brunch in onze harmoniezaal, Sen. G. Ruttenstraat 21, Stokkem.

Het volgend optreden van de Koninklijke Stockheimer Harmonie St.-Elisabeth staat gepland voor 17 oktober 2015

 
 
————————————————————————————-
 
DILSEN-STOKKEM – Op zaterdag 9 mei beleefde Stokkem een magische avond. De Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth toverde er samen met goochelaar Jahon op los. Magische klanken en magische trucs vonden elkaar blindelings tijdens het concert ‘Magic Meets Music’.

De concertavond begon met een stevige muzikale intro van de Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth onder leiding van Toon Rutten. Daarna was het aan Jahon, de huisgoochelaar van VTM KZoom, om het publiek te vermaken met zijn spectaculaire goocheltrucs. Het publiek liet heel wat verbaasde kreten horen en naderhand werd er nog lang nagepraat over al deze onwaarschijnlijke trucs. Jahon toverde ook op muziek van de harmonie en las zelfs enkele sprookjes voor met bijpassende muziek. Toon Rutten, dirigent van de harmonie, bracht in primeur zijn examenwerk op bastuba en kon op een luid applaus rekenen. Verder werden tijdens deze avond ook twee muzikanten in de bloemetjes gezet: Jaak Jansen, 60 jaar spelend lid, en Huub Kenzeler, 69 jaar spelend lid, hielden er dit jaar mee op en verdienden een extra woordje van dank.

Dat ‘Magic Meets Music’ een concert was met veel variatie, staat vast. Het publiek was na afloop dan ook laaiend enthousiast. Zowel de muziek van de Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth als de goocheltrucs en presentatie van Jahon vielen in de smaak. Over deze magische avond zal in Stokkem dan ook nog lang worden nagepraat …

concert 1concert 4concert 2 concert 3

———————————————————————————-

30 april 2015 DILSEN-STOKKEM – Jong talent van de Koninklijke Stockheimer Harmonie St.-Elisabeth heeft een grote onderscheiding behaald op de solistenwedstrijd in Leuven.

Enkele weken geleden namen vier muzikanten van de K.S.H. St.-Elisabeth deel aan de provinciale solistenwedstrijd van Vlamo. Robin Gielkens (trombone) had 1% te weinig om door te stoten, maar Pieter Gielkens (cello), Robin Van Goethem (klarinet) en Ilka Bocken (contrabas) waren bij de twee beste van hun reeks en behaalden hiermee een plaats in de finale.

Afgelopen weekend was het dan zover, Vlamo’s finalewedstrijd in het Lemmensinstituut van Leuven. Pieter kon helaas niet deelnemen, maar Robin Van Goethem en Ilka Bocken lieten hun talent horen aan de jury en behaalden allebei 82%, grote onderscheiding!

cfb883f1-83f4-424d-8a53-7c18e36054ae_foto_2

———————————————————————————-

Eetdag Harmonie Sint-Elisabeth groot succes

DILSEN-STOKKEM – Op zondag 19 april hield de Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth voor de eerste keer een eetdag.

FOTO 1 FOTO 2

Meer dan 180 mensen kwamen smullen van de verschillende gerechten. En of ze nu stoofvlees, steak of vispannetje aten, ze waren het er allemaal over eens dat het eten lekker was. Dankzij de hulp van Costa Catering en de vele vrijwilligers van de harmonie werd de eerste eetdag een groot succes en komt er zeker nog een vervolg.

———————————————————————————-

4 OKTOBER 2014 Geslaagd concert ‘1 trompet en zo veel meer…’

van de Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth

6e23a508-5a78-4dff-a5a5-6597942fe3bf_DSC_0038

DILSEN-STOKKEM – Op zaterdagavond 4 oktober vond in Stokkem het concert ‘1 trompet en zo veel meer…’ plaats. Dit concert van de Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth trok meer dan 150 toeschouwers, die verrast werden met een gevarieerd programma.

affiche 1

Die ene trompet, Bert Mees, trompettist bij de Belgische Gidsen, bracht enkele solowerken onder begeleiding van de harmonie. Het publiek stond versteld van zijn muzikale kunsten en iedereen was onder de indruk van Berts talent. Ook bracht hij samen met de trompettisten van de Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth een spetterende versie van ‘Buglers Holiday’. Maar er was nog zo veel meer… De Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth bracht onder leiding van Toon Rutten enkele spetterende concertwerken. Drumbone, een special act waarbij enkele slagwerkers muziek maken op een stel pvc-buizen, viel zeker in de smaak bij het publiek. De presentatie en een special act werden verzorgd door Ann Helena Kenis, een cabaretière die de zaal meerdere malen deed bulderen van het lachen. Kortom het was een geslaagde en gevarieerde avond waarover in Stokkem nog lang zal worden nagepraat.ann helena 3

ann helena 1ann helena 2

 

v.z.w. Kon.Stockheimer harmonie Sint-Elisabeth Sen. G. Ruttenstraat 21